Redo för snabba uppdrag

Text, bilder och film.

Jag tar uppdrag främst i Mellansverige, mellan Sundsvall och Stockholm.

Text, bilder och film - jag hjälper er

Jag frilansar med utgångspunkt Söderhamn, över stora delar av Sverige, och tar både foto-, skriv- och videouppdrag.

Sedan 2002 har jag arbetat inom mediebranschen, där jag började som TV-fotograf och redigerare på SVT:s Rapport och Aktuellt med mera i Stockholm. Jag gick vidare till Aftonbladet och TV4 Nyheterna, och redigerade modedokumentärer på Barracuda innan jag flyttade upp till Hälsingland och arbetade som multijournalist på helahalsingland.se i flera år.

Sedan januari 2019 frilansar jag. Jag har egen utrustning, och som plus en stor erfarenhet av sociala medier.

Se några av mina tidigare arbeten här nedanför, och kontakta mig med er förfrågan!

Ida Frid

Ett samtal om dagen

Under försommaren 2020 hade jag ett uppskattat samarbete med Röda Korset i Söderhamn. Jag gjorde broschyrer och filmer för deras kampanj Ett samtal om dagen, där de vill minska ensamheten bland de äldre i kommunen. 


"Jag jobbar gärna med Ida för att hon förstår vilket budskap som ska fram och kan på ett jättefint sätt komma nära människor för att fånga det rätta ögonblicket. Resultatet med filmerna för Röda korsets i Söderhamn visar med innerlighet vad medmänsklighet kan betyda i livet. Idas förmåga att skapa känsla med rätt tajming, omgivning, ljus och trygghet ger varje filmsekvens ett värde som förstärker budskapet. I broschyren för "Ett samtal om dagen" har Ida lyckats med stillbilderna och den informativa texten beskriva erbjudandet så att ingen kan betvivla dess relevans och äkthet. Tack Ida för ditt engagemang!"
Helena Torstensson
Röda Korset

månadens föreningshjälte

Jag filmade och redigerade Månadens Föreningshjälte Juli 2020, Andreas Sonefors.
 
Andreas passion för bandy växte fram när hans pappa introducerade honom inför sporten. Sedan dess har han varit en dedikerad supporter för föreningen Bollnäs Bandy. Han älskar inte bara läktarlivet och supporterkulturen utan har även under åren skapat flera insamlingar till föreningen.
 

Företagarna

Under våren 2020 skrev jag några texter för organisationen Företagarna om företag som drabbats hårt av coronakrisen:

Anna Lundbergs företag Kalas & Co och de andra företagen i Gallerian Nian i Gävle har stora problem med fastighetsägarens krav. Läs texten här!

Hasse Johansson tvingades riva Nyköpings Bomässa innan de ens öppnat. Problemet var att de redan dragit på sig kostnaderna. Läs texten här!

Ida Frid Media Ringa 411
826 94 Norrala

ida@idafridmedia.se
070-567 57 61